ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

 • ΕΤΑΙΡΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Ο Καθηγητής Βασίλειος Αντωνόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο της Πελοποννήσου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με άριστα και στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Μονάχου και στο Max Plank Institut με αντικείμενο τη Βιομηχανική & Πνευματική Ιδιοκτησία. Αναγορεύθηκε διδάκτορας στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1981, με θέμα διδακτορικής διατριβής «Άδεια καταθέσεως ή χρήσεως σήματος» και βαθμό άριστα.

  Ακολουθεί η εκλογή του στη θέση του Λέκτορα στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας Σχολής και η εξέλιξή του σε όλες τις βαθμίδες ΔΕΠ, κατέχοντας πλέον τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή. Στα πλαίσια της καθηγητικής του ιδιότητας, δίδαξε κυρίως, δίκαιο εταιριών, δίκαιο πνευματικής & βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δίκαιο ανταγωνισμού, δίκαιο ηλεκτρονικού εμπορίου και πτωχευτικό δίκαιο. Διετέλεσε Διευθυντής του τομέα Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ανωτέρω Σχολής, καθώς, και Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δικαστών από ιδρύσεώς της.

  Σήμερα διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα του τομέα Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και αποτελεί μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Σχολής Δικαστών και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.

  Η συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνει δέκα (10) μονογραφίες και ογδόντα (80) περίπου δημοσιεύματα σε θέματα, κυρίως, εμπορικού δικαίου.

  Εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1973 και στο παρελθόν υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος και εταίρος μίας από τις πρώτες δικηγορικές εταιρίες της Θεσσαλονίκης.

  Τομείς εξειδίκευσης: δίκαιο εταιριών & επιχειρήσεων, δίκαιο ελεύθερου & αθέμιτου ανταγωνισμού, τραπεζικό & χρηματιστηριακό δίκαιο, πτωχευτικό δίκαιο - διαδικασία συνδιαλλαγής & εξυγίανσης, δίκαιο πνευματικής & βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δίκαιο συμβάσεων, ιδιωτικοποιήσεις, αναδιοργάνωση επιχειρήσεων, διαιτησίες

  Γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά

  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


  ΔΑΝΑΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  ΔΑΝΑΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Η Δανάη Αντωνοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με άριστα και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας Σχολής, από όπου, επίσης, αποφοίτησε με άριστα. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Πνευματικής & Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2008, καθώς, επίσης, και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Ένωσης Νομικών Βορείου Ελλάδος και της Διεθνούς Ακαδημίας Επίλυσης Διαφορών. Παράλληλα, είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το ADRGroup και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και εκπαιδευμένη ως Νομική Παραστάτρια στη Διαμεσολάβηση.

  Τομείς εξειδίκευσης: Δίκαιο Εταιριών, Δίκαιο Αθέμιτου Ανταγωνισμού, Τραπεζικό Δίκαιο, Δίκαιο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Δίκαιο Καταναλωτή, Δίκαιο Εμπορικών Συμβάσεων, Δίκαιο Αξιογράφων, Εμπράγματο Δίκαιο, Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτέλεσης, Δίκαιο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Αστικό Δίκαιο, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, Ποινική Συνδιαλλαγή

  Γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά

  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Linkedin: https://www.linkedin.com/in/antonopouloudanai


  ΜΥΡΤΩ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΥΡΤΩ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Η Μυρτώ Αντωνοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με άριστα και στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας Σχολής, από όπου, επίσης, αποφοίτησε με άριστα. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο του δικαίου προστασίας του καταναλωτή. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2008. Παράλληλα, είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το ADRGroup και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

  Τομείς εξειδίκευσης: δίκαιο προστασίας του καταναλωτή, πτωχευτικό δίκαιο - διαδικασία συνδιαλλαγής & εξυγίανσης, δίκαιο αθέμιτου ανταγωνισμού, τραπεζικό δίκαιο, δίκαιο πνευματικής & βιομηχανικής ιδιοκτησίας, διοικητικό δίκαιο, δίκαιο αναγκαστικής εκτέλεσης, τελωνειακό δίκαιο

  Γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά

  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Linkedin: https://www.linkedin.com/in/myrtoantonopoulou


  ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

  ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

  Η Θεοδώρα Ιωαννίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο EUROPA INSTITUT (Universität des Saarlandes) και στο δίκαιο ανωνύμων εταιριών στο RUPRECHT KARLS UNIVERSITӒT Heidelberg (LLM). Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1998.

  Τομείς Εξειδίκευσης: ευρωπαϊκό δίκαιο, δίκαιο εταιριών, εμπορικό δίκαιο, εμπράγματο δίκαιο, μισθώσεις, ιδιωτικό ασφαλιστικό δίκαιο και αυτοκινητικό δίκαιο.

  Γλώσσες: γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά

  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΛΑΤΗ

  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΛΑΤΗ

  Η Σταυρούλα Πλατή γεννήθηκε στον Βόλο Μαγνησίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας Σχολής. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2013.

  Τομείς εξειδίκευσης: Τραπεζικό Δίκαιο, Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτέλεσης, Δίκαιο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Δίκαιο Προστασίας του Καταναλωτή, Εμπράγματο Δίκαιο

  Γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά

  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΔΟΥ

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΔΟΥ

  Η Κατερίνα Σταφυλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της ίδιας Σχολής, από όπου, αποφοίτησε με άριστα. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2014.

  Τομείς εξειδίκευσης: Ποινικό Δίκαιο, Τραπεζικό Δίκαιο, Εμπράγματο Δίκαιο, Οικογενειακό - Κληρονομικό Δίκαιο, Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτέλεσης

  Γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ρώσικα

  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Linkedin: https://gr.linkedin.com/in/katerina-stafylidou-b0575492


   ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΝΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

  ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΝΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

  Η Μαρία Τσινασλανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας σχολής, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών σεμιναρίων και προγραμμάτων νομικής εξειδίκευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2015.

  Τομείς Εξειδίκευσης: δίκαιο εμπορικών εταιριών, δίκαιο βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, δίκαιο ηλεκτρονικού εμπορίου, εμπράγματο δίκαιο, οικογενειακό – κληρονομικό δίκαιο, δημόσιο δίκαιο.

  Γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά

  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Linkedin: https://www.linkedin.com/in/maria-tsinaslanidou-918567ba


 • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  ΜΑΤΙΝΑ ΚΟΡΔΗ - ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΑΤΙΝΑ ΚΟΡΔΗ - ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Η Ματίνα Κορδή - Αντωνοπούλου γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με άριστα και στη συνέχεια, πραγματοποίησε, ως υπότροφος της DAAD, μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Μονάχου με ειδίκευση στο εταιρικό δίκαιο.

  Αναγορεύθηκε διδάκτορας στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. με θέμα διδακτορικής διατριβής «Οι συμπληρωματικές εισφορές στην Ε.Π.Ε.» και βαθμό άριστα. Ακολουθεί ο διορισμός της αρχικά στη θέση της Βοηθού και αργότερα, η εκλογή της στη θέση της Λέκτορα στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας Σχολής, καθώς και η εξέλιξή της στις επόμενες βαθμίδες ΔΕΠ, κατέχοντας πλέον τη θέση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας.

  Στα πλαίσια της καθηγητικής της ιδιότητας, δίδαξε κυρίως, δίκαιο εταιριών, πτωχευτικό δίκαιο, δίκαιο αξιογράφων, λογιστική των εμπορικών εταιριών, νομικό πλαίσιο των χρηματοπιστωτικών αγορών. Σήμερα διδάσκει και στο μεταπτυχιακό τμήμα του τομέα Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.

  Έχει εκπονήσει τα κάτωθι συγγράμματα: «Οι Συμπληρωματικές Εισφορές στην ΕΠΕ», «Η Μετοπισθογράφηση της Συναλλαγματικής», «Έγγραφα του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος», «Η Ευθύνη του Οπισθογράφου στη Συναλλαγματική και την Επιταγή», «Η Εταιρική Δανειοδότηση στην ΕΠΕ», «Εισαγωγή στο Χρηματιστηριακό Δίκαιο», «Το Νομικό Πλαίσιο των Αγορών Χρηματοπιστωτικών Μέσων». Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει αυτοτελείς μελέτες σε διάφορα νομικά περιοδικά.

  Γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά


 • ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

  ΔΑΝΑΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  ΔΑΝΑΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Η Δανάη Αντωνοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας Σχολής. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Πνευματικής & Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς, επίσης, και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.

  Έχει εκπαιδευτεί στη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις από το Alternative Dispute Resolution Group (ADRGroup) και είναι εγγεγραμμένη στην κατάλογο των διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί ως Νομική Παραστάτρια στη Διαμεσολάβηση (International Advocacy Mediation Program) από το ADRGroup. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έλαβε μέρος στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό διαμεσολάβησης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2015. Είναι μέλος του ADR Group, από το 2014 και επίσης μέλος του International ADR από το 2014.

  Γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά

  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Linkedin: https://www.linkedin.com/in/antonopouloudanai


  ΜΥΡΤΩ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΥΡΤΩ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Η Μυρτώ Αντωνοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αποφοίτησε με άριστα, και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της ίδιας Σχολής, από όπου επίσης αποφοίτησε με άριστα. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο του δικαίου προστασίας του καταναλωτή. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2008.

  Έχει εκπαιδευτεί στη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις από το Alternative Dispute Resolution Group (ADRGroup) και είναι εγγεγραμμένη στην κατάλογο των διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης από το 2015. Επίσης, έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

  Γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά

  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Linkedin: https://www.linkedin.com/in/myrtoantonopoulou


logoΕρμού 10 (2ος όροφος), ΤΚ 546 25 Θεσσαλονίκη
  +30 2310 501325, +30 2310 501342
Fax: +30 2310 512998